VM i Australien 2016?? Nej naturligtvis inte VM avhålls i Canada 2018!

Det som beskrivs i en del media just nu är American Quarter Horse Association Youth World Cup dvs ungdomar som rider och tävlar Quarter hästar och deras World Cup som är en utbildning/tävling som arrangeras i Australien 2016. 

Tävlingen arrangeras vart annat år och startade 2010 i Oklahoma USA, där Sverige hade ett lag med. Förra gången (2012) arrangerades det i Kreuth, Tyskland och 2014 åter tillbaka i USA och som sagt 2016 i Australien.
Ungdomarna betalar själva sin resa och uppehälle till största delen, vissa Quarter organisationer hjälper till med viss ersättning. Hur laget tas ut är helt upp till den lokala Quarter föreningen. 

Ungdomarna åker till arrangemanget där man lånar hästar och sedan får man träna på dessa under översinseende och hjälp av professionella tränare på plats och givetvis med den coach som laget har med sig hemifrån.
Efter dagar av träning och utbildning, sker då alltså slälva tävlingen som avgörs i ett antal olika dicipliner, man får poäng baserat på placering och till slut koras ett land som segrare...men framför allt är detta en enorm läroresa och dessutom ett forum för att knyta kontakter och få kompisar.
Sverige (SQHA)har under de senaste åren inte haft något lag med på tävlingen.

Vill du läsa mer om själva tävlingen så kan du klicka här eller klicka här. 

Arkiv

Senaste inlägg