Bökeberg köpt av Sveriges Ridgymnasium

Nu är det klart – Sveriges Ridgymnasium har köpt Bökebergs Gård och Arena.
Efter drygt tre år av oklarheter om ägarbilden har nu gårdens mark och byggnader blivit samlade hos en ägare. –Det går inte att beskriva hur skönt det här är, säger ridgymnasiets VD, Carina Nobelius.
 
Bakom förvärvet finns månader av förhandlingar med den grupp som i november förra året köpte byggnader och mark. Byggnaderna köpte danskägda Svedberga Lantbruks AB av konkursförvaltare Leif Ljungholm.
Marken köpte bl a Pelle Skerup, fastighetskung i Mellanskåne på exekutiv auktion som hölls av kronofogden.
 
Ända sedan den exekutiva auktionen har det varit oklart hur skolan hyrespengar skulle fördelas. Dessförinnan var det allmänna ägarbilden oklar. Skolan har därför betalat in sina hyror till länsstyrelsen i drygt tre års tid.
Under åren har det funnits en rad lagfarna ägare med olika grad av juridisk rätt till fastigheten: PS Consulting AB, Equites Consulting AB, Stea AB och nu senaste Pelle Skerup och MellanSkåne Turism AB. Domstolsförhandlingar i tvistefrågor har avlöst varandra i Ystad tingsrätt.

Arkiv

Länkar

-

Senaste inlägg