Svenska ryttare högt upp i FEI världsranking!

Vän av ordning och med en viss kännedom om var vi befinner oss nivå/scoremässigt i jämförelse med övriga reiningvärlden må ha höjt ett ögonbryn eller två när man såg SvRfs marknadsföring av var Svenska reiningryttare låg i rankingen, så ock undertecknad.

Våra ryttare rider runt 69 till max 71 i score men våra toppryttare ligger i alla fall stadigt runt 68-70. Hur kan då dom ligga före ex. Patrice St Onge som ligger på score 71-73 liksom Lis Coulter, Alexander Ripper, Mona Dörr osv osv.?
Jo FEI har ett poängsystem baserat på placering i förhllande till startande per klass.
Ex, 1;a i en FEI*3 med 4 startande får 6 poäng, och 1;an i en FEI*3 klass med 11 startande får 16 poäng precis som Helene fick från Axvalla.

Max 4 tävlingar under året 1/1-31/12 varje år räknas och bara den bästa hästen även om du startade flera i samma klass samt endast FEI CRI*3 starter räknas in.

Sedan den 1/1-16 har 8 st FEI CRI*3 tävlingar genomförts 3 i USA och resterande i Europa och Europa leder ligan med flest startande i klassen utan konkurrens. Och givetvis Tyskland i topp som med sin enda tävling än så länge i år hade 28 startande i sin klass = 20 poäng till vinnaren

Martin Muhlsätter som tävlat i USA har scorat 75 och 75,5 på sina vinstritter i Texas och Oklahoma med 11 respektive 6 i klassen = 25 poäng.
Jag har lagt ut poängsystemet och regler för världs rankingen inom FEI under tävling...jag tror att det är väldigt viktigt att vi vet var vi står så att det inte uppstår konstigheter och bevikelse när vi inte vinner/slår toppryttarna i vare sig europa eller USA. 

Titta på var dom ligger i score ..stadigt inte enstaka high score och se varifrån scoren är hämtade, NRHA & FEI score är dom enda man kan använda som jämförelse över hela världen. AQHA score kan aldrig jämföras med NRHA/FEI scorer.

Missförstå inte detta inlägg utan förstå att om något så ligger Reiningen mig mkt varmt om hjärtat och jag vill att vi skall förstå vad vi kan/bör hoppas på när det gäller placeringar och ranking internationellt./Monica Widh

Arkiv

Länkar

-

Senaste inlägg