FEI World Reining Championships 2016:

FEI World Reining Championhips:
Så var årets stora reininghändelse över och det man kan jämföra med världscupen i FEI Reiningvärlden alltså inte att blanda med VM som är FEI World Equestrian Games (WEG) och hålls var 4;e år. FEI EM hålls vart annat och så ville man ha en stor reininghändelse det är det varken var VM eller EM och det bleb World Reining Championships som då avhölls i Schewiz denna gång...som en del av er kommer ihåg så hölls den i Sverige på Bökeberg för några år sedan.

9 lag på plats att tävla om lagmedaljerna, Italien, Tyskland, Belgien, Österrike, USA, Sverige, Schweiz, Frankrike och England.
Guld till Begien med laget bestående av Ann och Bernhard Fonck, Piet Mestagh och givetvis Cira Baeck to score 661,5, silver till Tyskland med Grischa Ludwig, Elias Ernst, Alexander Ripper och Dominik Reminder och en tot score på 660, Brons till Österrike med Tina Kunstler Mantl, Martin Muahlstetter, Johannes Hasenauer och Rudi Kronsteiner score 653,5 så alltså långt efter toppduon.
Sverige slutade sist med 611,5 poäng.

Efter lagtävlingen togs top 15 till final vilket krävde en score av 214,5.
Efter det gick nästa 20 placerade, vilket krävde en score av 207,5 till det man kallar consolation round där top 5 gick till final. För att hamna i top 5 här krävdes den en score av 215,5.
Tyvärr gick ingen svensk till consolation round då toppscore var 204,5 och hölls av Johan Fridberger plats 39 av 45, nästa ranking av svenskarna var Helene Hokkanen med 204 och plac 41 och sist av svenskarna Anders Josefsson på 203 plac 43.

Finalen för de individuella medaljerna gick på lördagskvällen och där gick guldet till Italien och Gennaro Lendi score 222.
Did belv omritt för att skilja silver och brons åt och efter den gick Silver till Tyskland och Grischa Ludwig och Bronset till Österrike och Tina Kunstler Mantl som i första ritten hade 221,5.

En fantastisk tävling på i vacker omgivning och på en fantastiskt vacker anläggning om än svårt underlag och fantastiskt väder. Tack till CS Ranch och Corinna Schumacher och som gjorde detta event möjligt.

Arkiv

Länkar

-

Senaste inlägg