Försöken att förstå hela den nya Reining organisationens mening och mål är nästan fruktlösa :(

Nu har i alla fall EFRHA valt att starta en websida på både tyska och engelska där man kan läsa om vad deras mål/planer är. Dessutom har man gjort klart att mötet som är utlyst i media endast välkomnar medlemmar i NRHA Germany då det inte är utlyst av EFRHA. 
Intressant är dock att både Sverige och Norge säger att dom skal ta upp frågan om medlemskap i EFRHA på sitt nästa styrelsemöte men enligt siten så har man redan tagit beslut om att inte vara med .
"In March there was a meeting with representatives of various european affiliates. The program was presented and discussed. After the meeting the affiliates from GB, F, CH, D, I, HU and NL expressed their consent with the program if it were to be realized conjointly with the NRHA by signing an acording letter of intent.
NOR, DK and SWE expressed their will not to participate in the program at the moment because they didn’t have enough breeders. Afterwards a couple of meetings with NRHA took place. In May the NRHA board of directors decided to welcome the program if a majority of the European Affiliate Council agreed on it too. Of course the program will undergo future changes. Many details are intentionally left open at the time to wait for further associations to participate, so that decisions are widely supported."

Detta är svaret från NRHA Norway: "Vi fikk en mail for to dager siden med forskjellige skjemaer til å melde oss inn i dette nye forening EFRHA. .Vi har ikke gått ut med det til våre medlemmer fordi vi skal behandle dette under styremøte den 8 november og til slutt må presenteres og behandles under generalforsamlingen."
Detta är svaret från SRHA: "SRHA har fått en sammanfatttning och fråga om deltagande från arbetsgruppen som tagit fram förslaget ERFHA. Det kommer via EAC: Styrelsen kommer att ta upp frågan på nästa styrelsemöte. I styrelsen finns representanter för Open, Non pro, Rookie och ungdomsryttare samt uppfödare och hingstägare och är en väl representerad grupp för att fatta beslut om hur SRHA ska agera för närvarande"

Lite intressant är ju att länken/Infon kommer ut på NRHA Germanys hemsida och inte som en egen sida...vilket hade varit mkt lätt och snabbt att skapa.
I mitt tycke hade dte varit viktigt för att visa att man är ett samlat Europeisk klokt alternativt för ALLA inte ett sätt för de två stora reining nationerna att rädda sina egna avelsprogram eller skaffa sig makt över det de två största (kanske inte till antalet tävlande men prestigemässigt) NRHA tävlingarna i Europa. ...

Vill du läsa mer så klicka på denna länk

Arkiv

Länkar

-

Senaste inlägg