Förvirringen total när det gäller ERFHA...

EFRHA fortsätter att jobba mot sit mål att lansera ett nytt koncept när det gäller sk. Breeding program eller som en del befarar startar en ny organisation för att konkurrera ut NRHA usa eller för att hjälpa Italienska och Tyska futurityn och derbyn.

Ja läs och bedöm själva.. . Diskussionens vågor går höga på FB och säkert i stugor runt om i Europa...en del fattar inget en del är mer isatta. Men oavsett så är det Italienska och Tyska intressen som satt igång det hela och med Italien i spetsen så har man nu lanserat hela sitt fölprogram och planerar start redan nästa dvs de för som blir till 2017.
NRHA usa tittar tyst på och kommenterar ingenting. European council är tysta dom också och det kan till stor del bero på att deras samordnare och mångåriga länk till NRHA usa Nick Corneliusson avgick med omedelbar verkan efter FEI World Championships tidigare i år.

Nu vissar det sig att även om vissa har publicerat datum för Europeiska Futurityt 2017 så säger andra bla. Mannen som kör showprogrammet med live score att anläggningen i Kreuth inte är bokad och inga domare bokade vad vi vet...datum finns inte publicerat vare sig på NRHA.com tävlings sida eller på Futurityts hemsida.
 
Skrämmande att det får gå till såhär...många är det uppfödare tränare och hästägare som anslutit sig till Euro futurityt som nu inte vet om de blir, när det blir och under vilken ledning och vad som kommer att gälla i framtiden...Nick C har ju tidigare varit bas för tävlingen tillsammans med NRHA USA.

Sverige har flyttat sin Spring Break till ett tidigare datum på säsongen för att försöka förlänga den och samtidigt komma bort från Euro futurityts datum...då det har legat samtidigt under de senaste åren. Nu visar det sig att det datum man planerat Eurofuturityt 2017 också är flyttat och ligger då fortfarande samtidigt som Spring Break...
Vill du försöka följa vad som händer så gå in på Fb via denna länk.

Arkiv

Länkar

-

Senaste inlägg