EFRHA ...nytt!

Ja då har det stora mötet avhållits i NRHA Germanys regi (för NRHA Germany medlemmar), så vitt jag kan förstå (det mesta är publicerat på Tyska) så har medlemmarna sagt nej till förlaget framlagt av EFRHAs styrelse till NRHA Germany om att slå ihop det Italienska och Tyska avelsprogrammen och bjuda in övriga affiliates avelsprogram att också ingå  denna smält degel av Futuritys och Derbys.
Det finns flera nyckel frågor där en är att Det med detta system skulle bli färre futuritys och derbys att tävla sina hästar på och att dessa desutom skulle koncentreras till Tyskland och Italien, vilket skulle innebära att om du som Svensk deltagare skulle behöva att åka ner till Tyskland för Futurityt och Italien för Derbyt istället för att tävla hemme i Sveige med din unghäst. Du skulle dessutom endast ha en chans per år att tävla din 4 åring i futurityt istället för som nu har flera OM hästen är inbetald. 

Ett annat är att man föreslår att starta 3 års futurity, vilket många är emot då vi i europa generellt är emot att sätta sån press på våra unhästar. Italien har 3 åringar på stångbett och tyskland 3 åringar på tränsbett.

Dessutom så är det så att går förslaget igenom dvs om EFRHA som dom vill så flyttar Euro Futurityt till hösten och hålls tillsamman med deras Fururity och Derbyt flyttas till Italien och hålls tillsammans med deras Derby.

NRHA USA säger att dom fortfarande ÄGER Euro futuritys nomineringsprogram dvs förnomineringsprogrammet som skapades inför starten av Euro Futurityt och Derbyt. Så det är inget FRHA kan göra något åt. Däremot verkar det som om NRHA USA skulle vara mer än glada om vi kunde sköta det mesta här på denna sidan av Atlanten så att dom slapp att göra det då dom har fullt upp på hemma plan. Vilket för mig är käpprätt åt pipan då dom strävat efter och är sedan många år en världsomspännande organisation och SKALL engagera sig lika mycket åt ALLA affiliates och världsdelar där dom har affiliates ...men så är inte fallet och har aldrig varit. Men men det är min personliga reflektion.

Vill du läsa mer om vad som diskuteras kring en ny Europeisk reining organisation och eller ett nytt uppfödar program som resulterar i Futurityn och Derbyn så gå in på Fb och be att få bli medlemmar i European Reiners Forum där det diskuteras högt och lågt om dessa frågor.
En anna sida om sär intresant är EFRHAs egen sida, där man har både Engelsk och Tysk info.
Tyvärr så har inte NRHA USA bidragit med något när det gäller Euro Futurityt eller Derbyt på sin sida...där ligger forfarande datum och info från 2016 års tävling :( 
De Quarter Magazine i Holland håller sig uppdaterade kring EFRHA 
Wittelsbuerger (förvisso bara på Tyska) också.
Liksom välkända Ramona Billing på Western-Journal

Arkiv

Länkar

-

Senaste inlägg