Fantastisk öppning av Hälldala Arena!

Foto Maria Cederström Foto Maria Cederström

Puhh, hemma igen efter en fantastisk helg på SWS/Hälldala Autumn Leaves.
65 häst och dryga 300 starter gjordes under helgen.
Domare var Josefin Blomqvist och Michele Pfender och dessa ställde upp fantastiskt generöst på att vi lagt Non Pro och Open klasserna så sent som 19.00 vilket innebar att deras dag blev väldigt lång <3 stort tack för detta.

KUl att ha så pass många starter i Trailen under lördagen, även om det var lite tunt i övriga allroundklasser så tackar vi ALLA er som kommit och tävlat i våra Allbreed/AQHA allroundklasser och tycker liksom ni att det var och är synd att inte fler kommer och att vi tyvärr kommer att avsluta den satsningen för nu.

Under torsdagens paid warm up visade det sig att underlaget var för tungt och för tjockt så Mats tog sina maskiner och körde ut flera centimeter underlag på eftermiddagen för att sedan även ta ut några centimeter till under natten allt för att se till att underlaget var så bra som möjligt för hästarna. Dessutom bytte vi mönster till lördagens Open reiningklass då det mönster som var planerat gav lite sämre förutsättningar på det för dagen lite för fuktiga underlaget.  
Sanden är densamma som på Bökeberg och grunden är suverän, så det kommer att vara helt perfekt reinngunderlag om ngr veckor då det satt sig och man jobbat det lite mer.

Mats och Inger Larsson på Hälldala hade gjort ett suveränt arbete med att göra arenan vacker med blomsterarrangemang och fina staket och även fantastisk mat och servering och arrangerat Live musik på lördagskvällen.

Roping gjorde sitt inträde på arenan på både fredag och lördag och resulterade tillsammans med reiningen till fullsatt läktare och längs hela långsidan.
Stort och varmt tack till Emanuel Eriksson, Arwid Grytfors, Kenny Green Pettersson och Peter Ljungberg som viade upp Roping på ett mkt bra sätt. Tack även till Leif Norberg som såg till att vi hade Dummy, box och domare. Åke Degerman och mannen i röds skjortan som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på som hjälpte till med allt från tidsutrustningen till att lyft kalv, Mulle Johansson för lån av fyrhjuling och körning av densamma, Peter Addin och Madde Neckfors för lån av tidsutrustning.
 
Och givetvis stort och varmt tack till våra Sponsorer, ryttare, hästägare, åskådare och ALLA funktionärer som gjorde tävlingen möjlig. 
Vi planerar redan nästa evenemang som blir 7 oktober och då ett endagars tävling med Ride & Slide klasser samt givetvis Allroundklasser ...allt i WRIS regi WRIS KM 2017!

Skriv även upp 10-13 Maj 2018 då SWS/Hälldala Challenge kommer att gå av stapeln med Reining/Cowhorse/Roping samt Herdwork och Sorting ev. Pole bending och Barrel Race om det visar sig att vi har intresserade ryttare!

Ni hittar alla resultat och scoresheet här på sidan under resultat 2017 och sen väljer ni Autumn Leaves såklart :)

Hjärtligt välkomna till Hälldala Rach igen

Stort och varmt TACK till alla våra sponsoer Hälldal Ranch, Western Horsemen, Larssons Lada, Pendleton, NAF professionals, Djur & Natur i Lunnarp, Megs Djurbruk, Erik Erlandsson, Farm Shack, Polykemi, Genberg & Co, Ahlsells och Ullstorps Gården

Arkiv

Länkar

-

Senaste inlägg