Nytt år nya regler i alla tävlingsorganisationer!

Har du tittat på de nya regelböckerna...Om inte så rekommenderar jag att du gör det. Inget är så trist som att bli diskvalificerad eller inte få sin häst registrerad för att man inte läs in sig på nya regler.

Glöm inte att beställa DIN AQHA regelbok (dom skickar inte ut den automatiskt längre)
Klicka HÄR för att beställa din AQHAregelbok, du behöver bara ditt medlemsnummer och din emailadress så skall det funka. Eller klicka HÄR!

AQHAs regelbok för 2018 har kommit ut redan och där kan man hitta:
-Att kostnaden för medlemskap både Open och Amateur har stigit till $55/65/år. -Dessutom har kostnanden för att registrera föl stigit liksom ansökningsavgiften för större tävlingar medan ansökningsaviften för mindre tävlingar ligger kvar eller har sänkts. Det känns ju i alla fall klokt :)
-Straffet och reglerna för att ändra, dölja naturliga tecken kemiskt eller genom operation på sin häst har skärpts ordentligt.
 -Vätskedrivande är numera under de mediciner man skall rapportera att ens häst fått.
-Process avgiften/häst har höjts till $5/häst och show.
-Klargörande gällande korrigering av trasslande tyglar eller justering av längd (vid enhandsfattning) kan göras när som helst förutsatt att den hand som korrigerar tyglarna är bakom tygelhanden. All korrigering framför tygelhanden kommer att dömas som tvåhandsfattning och därmed diskvalificering.
-Äntligen finner vi Ranch Riding som Level 1 och man har även skrivit in att en perfekt Ranch Riding häst skall ha ett naturligt ranch häst utseende från huvud till svans.
-Hunter Under Saddle har även dom fått in kravet på att kunna öka steglängden i alla gångarter på kommando.
-L1 amateur walk & Jog klasser ger inga poäng överhuvudtaget och tillgodoräknas ingen stans varför man också kan stanna på den nivån så länge man vill. MEN man kan inte starta både walk & jog  och ex L1 galoppklassen i samma diciplin.
Vill du läsa in dig på AQHAs nya regelbok klicka här.

 

Arkiv

Länkar

-

Senaste inlägg