Flera allroundtävlingar inställda. Först Öppna SM och nu även Sun Citys Round Up

Nu visar det sig att även Sun Citys Round Up tävling i början av Juli ställts in, först att ta det beslutet var Westernsveriges öppna SM som enligt uppgift fick för få anmälda för att kunna genomföras. Idag kom även beskededet att Sun Citys storsatsning är inställd pga av flera bakslag. Först fick man byta anläggning pga av smitta sen blev det problem med personalen och då valde man att ställa in.
Detta är ju väldigt trist för dem som planerat sin säsong och nu tappar 2 tävlingar. 
Men som arangör är man helt beroende av att få tävlande til sitt arrangemang och ja det ligger en hel del ansvar på arrangören att tillgodose sin målgrupp och att rätta mun efter masäcken.

Men om man som ryttare vill ha tävlingar nära där man bor så måste man också supporta de tävlingar som anordnas. Föreningarna har ju sin medlemasvgift som en säker inkomst och kan vila lite på den när det gäller att arrangera tävlingar och vikten av att gå ihop ekonomiskt är inte så viktig...man kan ta en liten förlust. Men när det gäller privata arrangörer så landar allt på tävlingen dvs tävlingen MÅSTE bära sig för att kunna genomföras. 

SWShows är en privat arrangör utan medlemsavgifter att luta sig emot, vi har under flera år arbetat både med egna tävlingar och olika föreningars tävlingar både i Sverige och utomlands. För några år sen gjord vi i stort sett alla AQHA/APHA/NRHA tävlingar i Danmark, Norge och flera i Sverige. Numera arbetar vi uteslutande med England och Sverige där vi har ungefär halva vår verksamhet med 7 tävlingar/år i England och sedan två år tillbaka arrangerar vi även tävlingar på Hälldala i skåne.
En tävlingsanläggning med stora visioner och oändliga möjligheter. På Hälldala erbjuder vi 5 tävlingar i SWS regi i år alla med NRHA/SRHA klasser och flera med Roping på schemat, 2 av dem även erbjuder ERCHA och NRCHA klasser. Som grädde på 
moset lägger vi till Pole Bending och Barrel Race på våra 2 sommartävlingar (Juli och augusti).

Vi har även ett samarbet med den lokala klubben här nere i skåne WRIS där vi hjälps åt med tävlingar genom att samköra vissa av dem för att få det att fungera både för dom och oss. 
WRIS erbjuder Träning för tävling med AQHA/APHA gokända domare minst 4 gånger om året och har i år även tagit upp sina "gamla" tävlingar Spring Show och Crayfish och erbjuder även där högklassiga domare med utbildningar godkända i USA...så att dem som tävlar skall få bästa möjliga hjälp att bli bättre på att just tävla. 

Är du sugen på att uppleva Hälldala så är du välkommen...nästa tävling är SWS Summer Blast 13-15 Juli med NRHA/SRHA klasser/WRIS Allround allbreed träning för tävling både lördag och söndag samt Roping, Polebending och Barrelrace på schemat.

Efter det är det dags för WRIS Crayfish 18-19 augusti där vi även erbjuder Full timed events show med Ranch Sorting, Team Penning, Roping, Pole Bending, barrel race och Cattle penning 
Hjärtligt Välkomna till Hälldala önskar SWShows, WRIS och Inger& Mats

Arkiv

Länkar

-

Senaste inlägg