Sniberups Kennel
kennelnummer 20160349

6 st tikvalpar födda 15/5, levereras efter den 10/7
Bilder på sidan "valpar 15 maj 19" och text på "information till köpare", uppdateras varje vecka.

Lite nyheter under vägs......

21/5 -19 Dag 6
Nu är töserna snart en vecka, fortfarande stängda ögon men dom växer som ogräs. Dom går upp ca 20g/dag någon lite mer så totalt har dom gått upp mellan 77 och 139g sedan födseln. Bella håller ledningen i vikt tävlingen men hon började ju med att vara tyngst. Jag skall försöka fotografera dem idag även om jag är själv hemma...håll tummarna.  Japp nu är det gjort (foton under valpar 19) och jag har även skrivit lite och filmat en snutt (info till valpköpare) . Håll tillgodo.

Men jag skall berätta om min utvärdering av fiberfällen som jag använt för första gången. Till att börja med så har ni kanske sett på fotona att jag la en handduk över men det visade sig inte var bra då den la sig i veck och Qlara bäddade med den så det riskerade att snurria in valparna så jag tog bort den och använder bara själva fällen nu. Det är en hit, valparna njuter av känslan av hår plus att den är mjul och gosig. Jag byter rent 2 gg/dag och tvättar dem i maskin och jag menar att den blir bara bättre och bättre. Den torkar på ingen tid och den håller formen.

Jag kan såhär lång varmt rekommendera denna fäll till bädd istället för fiberfyllda kuddar som är helt värdelösa när man tvättat dom.
Vill du köpa en fiberfäll så klicka här för att komma till vår webshop :) 

19/5 -19 Dag 4
Nu har alla fått sina halsband, det var lite mixter att få rätt storlek inte för stort och inte för litet men eftersom dom är lätta att ändra så gick det bra. Det man måste tänka på är att valparna växer i en rasande fart, så att man kontrollerar dem noggrant varje dag och justerar efter behov. Men såhär långt är jag supernöjd med dem, lätt att skilja valparna åt, vägningen idag gick som en dans Puhh. Planrar du att ta en kull på din tik eller har du en hanhund som du använt för parning och kanske vill ge tikens ägare en lite present så är dessa perfekt. 

Klicka på länken här för att beställa dem (ja det är rätt...ni kommer till fiskfoder.se men vi har en hundavdelning också :) 

18/5- 19 Dag 3
för våra valpar, idag har dom fått sina kennel namn och igår fick dom även sitt första halsband. Jag hittade en som jag tror supersmart lösning på vådan av att veta vilken valp om är vilken.
Alla valpkullhalsband jag tittat tidigare på är för stora och klumpiga för våra små. Så hittade jag dessa (se till hö på bild), dom är nu inköpta och satta på valparna.
Det är en slags allti i ett kardborrband men utan hullingarna, utan hela ena sidan är mjuk och hela andra sidan är fäste. Vilket innebär att man kan anpassa bandet efter valpen under en längre tid. Dom kommer i alla fall garanterat att räcka till dom är 8 v...tror jag :)

Ett måste för alla hunduppfödare. 12 halsband i olika färger gör att du lätt kan skilja valparna åt.
Passar alla raser och är ställbara med kardborband - kan användas i alla storlekar från halsomfång 7 cm till 33 cm. Lämnar ingen flärp!

Halsbanden är säkra, giftfria, tvättbara och kan återanvändas.
Bredd 10 mm.
Antal 12 st.  
Är du uppfödare eller har behov av att skilja saker åt på ett enkelt sätt...jag kan tänka mig katter, eller andra smådjur. Märka olika saker till barnen, burkar, flaskor osv osv.

Är du intresserad så kan du köpa dom genom oss. Klicka här så kommer du till fiskfoder.se som nu även säljer hundsaker. 
 

17/5-19 dag 2
för våra valpar, under gårdagen har Qlara bestämt sig för att det är dags att börja leka själva och inte bara ligga och tutta på mamma.
Så under dagen har hon med mycket stor noggrannhet valt ut leksaker i hemmet som sedan har lagts i valplådan.

Nu är inte valparna överdrivet intresserade av dessa men jag tror att Qlara känner dig nöjd i alla fall. Idag är mannen hemma så får jag lite hjälp med vägning och foto session.
Det är ju inte lätt med en tik som inte tycker om när jag särar på dom, dock inte arg utan hälsosamt och klokt orolig. Det roliga är att hon går till den som plockats ut och låter alla de andra ligga kvar i lugn och ro.

Vägningen gjord och dom går upp i bra takt med ca 3-5g/dag. Nu hoppas vi att valphalsbanden kommer idag för vis av erfarenheten så blir dom svårare och svårare att skilja åt ju äldre dom blir. Just nu använder jag en printad kopia av de foton som togs direkt efter födseln.

16/5-19 dag 1 för våra valpar
Här kommer en liten film på frukosten eller det kanske är 3,e frukost eller 5;e :)
Jag hoppas med lite hjälp i eftermiddag kunna fotografera alla valpar nu när dom är torra och rena.
Är du intresserad hör av dig till swshowslive.se

15/5 dag 62
Så var äntligen dagen D här, Qlara började visa tecken igår natt på att det var dags. Men inte förrän vid middagstid idag var hände det, kl 13.15 började hon få krystvärkar och 14.05 kom första valpen.
Allting gick jättebra, och Qlara skötte allting själv precis som förra gången, hon är verkligen en avelstik av rang. 
Om du klickar HÄR så kommer du till valpsidan där vi kommer att uppdatera valparna med foto och vikt 1 g/vecka.

14 maj dag 61
Qlara mår bara fint, pigg och glad och rör sig relativt obehindrat. Javisst vaggar hon fram när hon går men springer glatt med på kortare promenader och kan fortfarande hoppa upp i sängen. Nu när vädret är fint så är dom ute större delen av dagen.

Vi har 2 liggställen, en pall med plyfaskiva där jag har en baby björn åkpåse...som ffa Qlara älskar. Sen har vi vår lill stuga med veranda där vi har en tjock foam dyna som tål väta och sen en kortklippt fårfäll.

Inne i huset så är det en Biabädd modell större som täcker hela ytan och på den en fiberfäll. Så beroende på vad dom vill ha sol/skugga så väljer dom liggplats. På sommaren ligger dom gärna på gräset under träden också. Vi håller på med en ny hage till hundarna men mer om det när den börjat bli färdig. Detta är Qlara på verandan.

8 maj 19 dag 55
Idag har de nya fällarna kommit och vi har bäddat valplådan som tvättades och fixades här om dagen. Lite omändringar hemma så att vi får plats med denna koloss till låda. Förra gången började hon valpa i sin vanliga bädd och jag fick flytta över henne till denna.. nu tänkte jag förkomma henne och ställa valplådan där hon brukar ligga så att hon kommer rätt med det samma.

Förra gången hade jag en skumgummimadrass i valplådan och la handdukar över och det fungerade bra, men denna gången skall vi prova Dogmans fleece bedding. Har investerat i 6 st så vi kan byta 2 gg/dag och tvätta i maskin. Utvärdering kommer så fort vi har något att utvärdera :) 
Vill du köpa en eller kanske leksaker till din hund/valp så klicka här för att komma till vår butik som startade med fiskfoder men nu även säljer hundartiklar. www.fiskfoder.se 

3 maj 19 Dag 50
Skönt att ligga på rygg för att avlasta ryggen lite. Hon är fortfarande mkt pigg och springer lätt när vi är ute på våra rundor. Klarar nästan inte att hoppa upp i sängen längre, så jag har lagt en liten fäll nedanför pallen så att hon får bättre tag. 
Äter bra men vilar nog lite mer än vanligt :) 

27 april 19
Och idag är vi inne på dag 44 av 58-68.
Hon äter mycket bra nu från att matvägrat för några veckor sedan.
Igår när det var fint väder var hon och dottern Asta ute hela dagen, Idag not so much Haha.
DSG hundar gillar inte när det är regnigt och kallt då ligger dom hellre under täcket och myser. OM det inte är frågan om en ridtur, promenad eller annat skoj, då finns det inget dåligt väder.

Nu är vi på dag 28 april 11 
Nu börjar hon bli riktigt tjock vår Qlara. Men pigg och glad ändå. Och hon kommer fortfarande upp i sängen utan hjälp. Lite fler kisse turer blir det...är väl lite trångt där inne för både valpar och blåsa :) 

16 April 19 dag 33 ultraljudade vi Qlara och veterinären kunde helt säkert se 5 små valpar men det kunde vara någon till enl henne.
Hon skötte sig alldeles utmärk under ultraljudet och vi kunde gå därifrån med en jättefin bild på 3 stycken i samma bild :) 
 

Qlara parades den 15 mars 2019 sista gången och beräknas valpa v 20 mellan 19/5-24/5-19. Detta innebär att vi har valparna leveransklara tidigast vecka 28 senast vecka 29 dvs 12/7-21/7. 

Adidacs Cola Cula
Adidacs Cola Cula

22/5 -16 Nu har dom kommit!

Fredag natt den 20/5 straxt innan tolvslaget är de 3 första födda och den sista vid 04 tiden på lördagsmorgonen...min tidsuppfattning var vid det laget lite dimmig :D

Det blev 6 st och alla är tikar.
De flesta är svartvita men några är trefärgade.
Alla ligger runt 200g nu utom en som är lite mindre och väger 160g.
Dom kommer nu att vara leveransklara v28-v29.

Bilder på varje valp finns på valp sidan.
Dom kommer att växa upp i hemmiljö med chans till mkt utevistelse, levereras registrerade, vaccinerade.

Vill du ha en valp efter finaste Qlara så hör av dig till swshows@live.se 

Vi gillar att ligga nära och på rygg, vi är DSG valpar.
Alla Qlaras valpar 22 maj 2016