Maja och hennes ungar 2019 Maja och hennes ungar 2019

From 20200718 slutar vi med huskattavel och kommer att satsa på rasen Ragdoll istället, men Maja har vi kvar <3

Blandrasavel eller huskatt avel!

Man kan ha mycket åsikter om blandras avel, och det är allas rättighet. Vår inställning är att absolut är vi för rasren avel, MEN då kraven för att bedriva detta är utformade på ett sådant sätt att det inte fungerar med vårt liv och vårt sätt att tänka har vi valt annorlunda.

Egentligen det enda problemet (för oss) är att OM man skall bedriva rasren avel måste katten vara en innekatt och det är inget vi vill med våra katter. Vad vi tänker då är att då gör vi vårt bästa för att få fram trevliga, vackra och friska individer med hjälp av planerad parning med friska, vaccinerade och hälsosamma individer.

Givetvis lurade Maja oss förra året, och vi var inte uppmärksamma nog att se när hon började löpa plus det faktum att det var i stort sett omöjligt att få tag i p piller. Då gick hon ut på byn och skaffade en man och detta resulterade i 4 jättefina ungar. Vi hade inte önskat detta då Maja bara var 1 år men allt gick bra och hon började få p piller direkt efteråt och har ätit dom tom dec 2019 då vi slutade inför tidigt planerad parning.