Maja & Ceus 2020

Maja
Ragdoll/Perser född 2018

Ceus
Ragdoll/Helig Birma född 2017

Ragdoll: Man menar att Ragdollen är perfekt som innekatt, tack vare sitt lugna och tillgivna sätt. Den anpassar sig lätt efter familjemedlemmarnas olika nycker och det inkluderar både djur och barn. 
Deras mest karaktäristiska drag som skiljer den från andra raser är att den ofta slappnar av i alla muskler då man lyfter upp katten så att den bli lika lealös som en "trasdocka" den har fått sitt namn av.

Perser: Perserkatter är mycket lugna djur som gärna hålls som innekatt eftersom den bara har en svag rörelseinstinkt. Dessa karakterisktiska drag har gjort den till en av de mest omtyckta kattraserna! Perserkatter älskar att gosa och kela med människor och är väldigt tillgivna. Den långa fina pälsen med tjock underull är perserkattens främsta kännetecken.

Ragdoll: Ragdollen sägs vara en lättjefull och lugn katt motionerar ogärna mer än nödvändigt. De flesta ragdolls uppskattar lek och bus men lekarna brukar vara lugnare än andra katters.

Ragdollen är nyfiken och människokär, den är i regel mycket lätthanterlig och medgörlig, vilket underlättar skötsel som tex kloklippning, pälsvård och bad.

Helig Birma: Helig birma, oftast kallad endast birma, är en lugn, vänlig och tystlåten ras även om den gärna ”pratar” lite tyst och är bestämd och vet oftast vad den vill.
Med sitt lugna temperament är den  sällskaplig och anpassningsbar. Birman har en blank och silkig, medellång päls med lite underull vilket gör att den kräver relativt lite pälsvård eftersom den inte tovar särskilt ofta.