Sniberups Kennel & katteri, vilka är vi då?

Vi är Monica & Lars Olof, ett par i 60+ åldern som bor i ett egenerationsboende tillsammans med min mor på en liten avstyckad gård utanför Hörby i Skåne. 
På gården finns 2 huskatter, Maja som är en långhårig sköldpaddsfärgad hona och Conny som är en gråspräcklig hankatt båda 2½ år gamla. Vi har vår egen uppfördning Asta som egentligen heter Sniberups Asta och är 4 år gammal. Vi har även 2 Amerikanska Quarterhästar, Gudrun och Hilda...givetvis heter dom tjusigare namn som Dunit  with Joy och Joys Charming Chick dom är 9 respektive 8 år och födda här på gården.
På gården i en del av huset bor även min mamma som hjälper till med djuren och det hon orkar och kan.
Så vi är båda uppväxta med djur och har tillbringat mycket av vår ungdom i stall och på bondgårdar. Jag (monica) är uppväxt med hund och de senare tonåren även med katt, grisar, höns och får. Jag har haft allt från undulater, marsvin, kaniner, katter, hästar till hundar hela mitt liv.
Jag har varit med om och assisterat vid betäckningar, parningar och födslar av diverse djur sedan tidiga tonåren jag har även tagit hand om skadade och sjuka djur hela mitt liv. Jag har under de senaste 20 åren arbetat med att arrangera hästtävlingar i sverige och utomlands men inte längre
Jag är utbildad barnsjuksköterska och arbetar på Barnintensivvårdsavdelningen på Lunds univeristetssjukhus, sedan -79.

Lars Olof har haft hund under uppväxten och har även sysslat med akvaristik större delen av sitt vuxna liv. Han har även haft katt sedan övre tonåren och som sagt tillbringat mycket tid i stall och på bondgårdar. Loje som Lars Olof kallas arbetar som konsult på Tetra Pak i Lund. Lars Olof startade en webb handel för ca 5 år sedan i bolagsform, men startade själva idén tidigare. Det började som fiskodling men har senare blivit en ren webbshop med akvaristik produkter som huvudfokus. fiskfoder.se. sedan 2019-09 har jag Monica skött det dagliga i webbshopen så som packning av ordrar och organisation osv och Loje sköter det administrativa. 

2020 tog vi beslutet att starta ytterligare en webbshp som är tänkt att bli vår enda shop SNIBERUPS.SE så småningom och i den kommer vi att så småningom har ett förhoppningsvis komplett utbud av artiklar för smådjur, med start på hund, katt och reptiler och sedan även fågel och andra smådjur som hamstrar, marsvin och råttor osv. 

Mamma är bara pensionär numera :) 

Gården har vi övertagit/köpt av min mamma och hon har bott här sedan 1974. Vi har under de senaste 5-6 åren gjort stora renoveringar på gården, först den del som är vår lägenhet och nu under våren webbshopen = vårt lager och i sommar så har stallet fått en helrenovering.

Monica

Lars Olof/Loje

Sniberups Asta

Vår Ragdollhona

Vi letar efter henne...