FEI INFORMATION

Qualifications FEI World Champ 2017
 

Qualifications FEI European Champ Senior 2017

Svenska Ridsportförbundet

FEI pass för ponny/häst

För hästar som ska tävla på internationell tävling gäller att de vid resans början har: 
Nationellt hästpass utfärdat av en avelsförening
FEI Recognition Card (FEI-Pass) utfärdat av Svenska Ridsportförbundet 

Beställa FEI pass

Kontrollera i hästens nationella pass att den är chipmärkt och att det är infört i passet. Är hästen inte chipmärkt kan vi inte utfärda passet.
Skicka in passet till oss.: Svenska Ridsportförbundet, Ridsportens Hus 73494 Strömsholm. Om du väljer att skicka passet rekomenderat är det viktigt att du inte skriver något personnamn, är den personen inte på plats har vi svårt att få ut passet och handläggningstiden blir fördröjd.

Lägg med en lapp där det står att det är FEI pass du vill ha. Skriv tydligt namn och adress till hästens ägare, skriv namn adress och mobilnummer dit vi ska skicka tillbaka passet och vilken gren hästen ska tävla i. Om det är en ponny ska även en kopia på mätintyget bifogas.
 Vi skickar tillbaka passet mot postförskott, räkna med ca en vecka från det att du lägger passet på lådan till du har det tillbaka.
På grund av ändrade rutiner hos FEI kan vi inte längre erbjuda hantering med vändande post. 
 När du får tillbaka passet är det färdigt och du behöver alltså inte ta ut någon veterinär för signering eller validering.
Nationella pass som är EU-godkända (pdf)
 
Kostnad ponny: 1500 kr 
Kostnad häst: 2500 kr 

Förnyelsemärke                          
FEI passet är giltigt i fyra år från det datum det utfärdats av SvRF. Därefter kan passets giltighetstid förlängas med s.k. "förnyelsemärke" vart fjärde år. Vid förnyelse skall passet sändas till SvRF med tydliga anvisningar om att det är en förnyelse man vill göra samt till vilken adress passet skall skickas tillbaka till.
Kostnad ponny: 1000 kr 
Kostnad häst: 2000 kr
FEI-passet skall inte förväxlas med det nationella passet som samtliga hästar i Sverige ska ha från och med 1 januari 2006. Det gäller alla hästar och ponnyer oavsett om de tävlar eller inte. Det är avelsföreningarna som utfärdar det nationella passet, se förteckning övergodkända registratorer på SH:s hemsida, där det också finns mer information.

Ägarbyte
Ägarbyte är kostnadsfritt. Passet skickas till SvRF för registrering och stämpling. 
Namnbyte
Namnbyte i FEI-pass: 990CHF + (300 kr) (avgift till FEI genom Förbundet) 
Observera
Från och med 1 januari 2013 måste alla hästar vara chipmärkta för att kunna  FEI-registreras för första gången eller för att ägaren ska kunna ansöka om ett nytt FEI-pass.