Scandinavian Western Shows (SWS) är en liten förening vars enda syfte är att arrangera tävlingar. SWS har möjligheter att hjälpa dig med just din tävling i form av Showmanagement, Show sekreterare eller varför inte som manager, tävlingsledare.

Vi har lång erfarenhet av att arrangera, genomföra och handha shower för de flesta Amerikanska föreningar, så som AQHA, APHA, ApHC, NRHA, NRCHA, NCHA, FEI och givetvis Svensk baserade WRAS.

De första tävlingarna arrangerades i början av 2000 och då under namnet RPG. Sedan har erfarenheten berikats med jobb på AQHA World Show, NRHAs Futurity och Derbyn under många år och även FEI tävlingar bla i Bremen, och Österrike. Detta innebär att vi har mer än 17 års erfarenhet av shower, dess genomförande och planering.

Under 2017 kommer SWS att finnas med och arrangera tävlingar eller arbeta på tävlingar i England, Norge och Sverige såklart vi gör utan tvekan flest tävlingar i hela norden och ligge ri framkant när det gäller att underlätta föranvändaren att hitta info, anmäla och få hjälp med olika frågor/problem.

Vår största utmaning varje år är Svenska Mästerskapen i Westernridning. En tävling som pågår nästan en vecka och innehåller de flesta klasserna som vi i Sverige kan erbjuda.  Men vi erbjuder också små mysiga tävlingar på hemmaplan i samarbete med lokala klubbar och anläggningar. Båvesta Quarter & Paint har jag harft ett samarbete med i många år ibland mer och ibland mindre, 2017 blir det mer ...då vi åter skall göra en stor show SWS/Bråvesta Challenge under kristihimmelsfärd helgen på Axvalla.

Häldala Ranch är en ny samarbetsparter som dök upp under 2016 då vi gjorde en test tävling på anläggningen på Österlen i Skåne.  2017 kommer detta att utökas till 3 tävlingar totalt och dessutom bygger Hälldala ytterligare ett ridhus under året.

Sen samarbetar vi ju alltid gärna med den westernklubb som ligger mig närmast om hjärtat nämligen WRIS. Här planerar vi att erbjuda klasser för WRIS medlemmar med fördelar för just medlammarna samt att vi planerar att göra ett hejdundrande KM i höst.
Hoppas vi se där ute :)

Mvh Monica Widh. SWS